Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Скільки грошей закарпатці витрачають на їжу

Скільки грошей закарпатці витрачають на їжу

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств. У 2017р. населення області більше половини своїх доходів (51,7%) витрачало на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4994,89 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (1020,35 грн), хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 748,87 грн, молоко, сир та яйця – 569,31 грн, овочі – 554,36 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 389,70 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 364,64 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 18,2 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,6 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м’ясо), 17 яєць, 0,8 кг – риби і рибопродуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,0 кг – цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,4 кг –фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 8,6 кг – овочів і баштанних та 9,9 кг – хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з 2016р. зросло тільки споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 2,2%, хліба і хлібних продуктів – на 6,5%. Зменшилося споживання риби і рибопродуктів – на 11,1%, яєць – на 5,6%, овочів і баштанних – на 4,4%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), фруктів, ягід, горіхів, винограду, молока, молокопродуктів та масла – на 3,2–2,7%. Залишилося на рівні 2016р. споживання олії та інших рослинних жирів і картоплі.
Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2017р. складала 3217 ккал (у 2016р. – 3181 ккал), вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 86 г (у 2016р. – 85 г), жирів – 135 г (у 2016р. – 136 г), вуглеводів – 399 г (у 2016р. – 399 г).
Наталія Яцкулич – начальник відділу аналізу даних демографічної та соціальної статистики
Головного управління статистики





ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода у Міжгір'ї

вологість:

тиск:

вітер:



«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031